Servis i Odrzavanje

Pružamo uslugu redovnog servisiranja uređaja u okviru sistema održavanja. Tako se osigurava bezbedan rad bez zastoja i najbolje performanse lifta u skladu sa aktuelnom zakonskom regulativom.

U saradnji sa ino-partnerom imamo obezbeđene zalihe rezervih delova što obezbeđuje kvalitetno održavanje i brzo otklanjanje problema na svim postrojenjima o čijoj ispravnosti ETC SYSTEMS vodi računa.

Posebna pažnja usmerena je na kvalitetan post-prodajni servis, odnosno redovno mesečno održavanje uređaja u garantnom i vangarantnom periodu.
Redovno mesečno održavanje obuhvata pregled postrojenja jednom u mesecu, kontrolu njihovog rada, otklanjanje utvrđenih nedostataka i popravku liftova na poziv korisnika, a naročito:

 1. Provera pravilnosti rada svih sigurnosnih uređaja, kočnice pogonske mašine, hvatačkog uređaja, graničnika brzine, krajnjih sklopki, odbojnika, vrata voznog okna i zabrave vrata voznog okna.
 2. Provera nosećih užadi ili lanaca i njihove veze sa kabinom i protivtegom,
 3. Provera vuče koja se ostvaruje preko trenja,
 4. Provera izolacije svih strujnih kola i njihovih veza sa uzemljenjem,
 5. Provera priključka na gromobransku izolaciju,
 6. Čišćenje i podmazivanje delova liftova,
 7. Provera ispravnosti rada liftova i platforme pri vožnji od stanice do stanice duž voznog okna u oba smera, kao i pri pristajanju,
 8. Provera nužnih izlaza,
 9. Provera ispravnosti pogonskih i upravljačkih uređaja liftova i platformi,
 10. Zamena potrošnog i sitnog materijala.
 11.  

Opis radova na redovnom mesečnom održavanju usaglašen je sa Pravilnikom o bezbednosti liftova i Pravilnikom o pregledu liftova u upotrebi (Službeni glasnik RS, br.15/17 od 02.03.2017.g.)

Delovi

Kabina

Vrata

Tasteri

Motor

Kontroleri

Sasije

Mehanika

Hidraulika

Regulatori Brzine

Sine

Delovi za okno

Preduzeće ETC SYSTEMS se od 2000. godine se bavi delatnostima iz oblasti projektovanja, prodaje, montaze, servisiranja i odrzavanja: elektroinstalacija, elektrogalanterije, osvetljenja, liftova, racunarske opreme, softvera, video sistema, alarma, fiskalnih kasa i total televizije… 

Kontakt

Copyright © 2019 | Powered by ETC Systems